Πρόσφατα δημοσιεύσαμε ένα άρθρο για την υπηρεσία Grooveshark, μέσω της οποίας μπορούμε να ακούσουμε περισσότερα από 15 εκατομμύρια τραγούδια μέσω internet, δωρεάν και νόμιμα. Τι γίνεται όμως αν δεν είμαστε μπροστά στον υπολογιστή? Αν θέλουμε να ακούσουμε κάποια από αυτά τα 15 εκατομμύρια τραγούδια στο αυτοκίνητο, στο κινητό ή στο mp3 player? Στο παρόν άρθρο σας παρουσιάζουμε τέσσερα προγράμματα που αναλαμβάνουν να κατεβάσουν τα τραγούδια από το Grooveshark.com σε μορφή mp3!

Οι απλούστερες λύσεις καμιά φορά είναι και οι καλύτερες. Αν δεν θέλετε να εγκαταστήσετε ένα ολόκληρο πρόγραμμα για να κατεβάζετε τραγούδια από το Grooveshark, μπορείτε να προτιμήσετε το Groove Shredder, ένα extension του Mozila Firefox.

To extension αυτό, που βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην έκδοση 1.14.8, είναι συμβατό μέχρι την έκδοση 7.0.Χ του Firefox, οπότε αν ζείτε στην κόψη του ξυραφιού και έχετε εγκαταστήσει τη beta του 8 (όπως ο υποφαινόμενος), λυπάμαι, χάσατε.

Έχοντας εγκατεστημένο και ενεργοποιημένο το Groove Shredder, το μόνο που έχετε είναι να κάνετε δεξί κλικ στο τραγούδι της επιλογής σας, και ανάμεσα στις επιλογές θα δείτε και το "Download Selected". Ενδιαφέρον είναι το γεγονός πως το extension δεν σας περιορίζει στο πόσα τραγούδια θα κατεβάσετε ταυτόχρονα, έτσι μπορείτε να βάλετε όσα θέλετε, αρκεί να προσέχετε να μην μπουκώσετε τη σύνδεσή σας. Η υπομονή, εξ' άλλου, είναι αρετή.

Αν δεν έχετε την υπερ-σούπερ-ultra τελευταία beta του firefox, και παίζετε με τις σταθερές εκδόσεις, θα βρείτε το extension εδώ: https://addons.mozilla.org/el/firefox/addon/grooveshredder/

Σαν έξτρα μπόνους, μπορείτε καθώς κατεβάζετε τα τραγούδια να φαντάζεστε πως είστε ο Shredder από τα Χελωνονιντζάκια.

Μην σας τρομάζει το όνομα, δεν έχει σχέση με τον Jar-Jar Bings (αν δεν ξέρετε ποιός είναι αυτός, δεν φαντάζεστε πόσο τυχεροί είστε).

Το Groovejar είναι ένας downloader για το Grooveshark γραμμένος σε Java ο οποίος θυμίζει σε δυνατότητες και εμφάνιση το - νεκρό πλέον - Limewire. Ενσωματώνει τη δυνατότητα tabs, μέσω των οποίων μπορείτε να κάνετε πολλαπλές αναζητήσεις, ενώ το κατέβασμα γίνεται με το πάτημα ενός κουμπιού.

Εκτός των τραγουδιών που οι ίδιοι ψάχνετε, μπορείε να κατεβάσετε τραγούδια από δημοσιευμένες playlists άλλων χρηστών, καθώς και τα κορυφαία τραγούδια της ημέρας και του μήνα. Το GrooveJaar επίσης δίνει χρήσιμες πληροφορίες για το Mp3, όπως το bitrate, το μέγεθος του download, τη διάρκεια του τραγουδιού, μέχρι και το εξώφυλλο του δίσκου, αν είναι διαθέσιμο. Έχει επίσης τη δυνατότητα να παίξετε το τραγούδι απ' ευθείας απ' το internet, αλλά αυτό το κάνετε και με το κανονικό Grooveshark, οπότε μάλλον είναι περιττο...

Ένα σημαντικό για κάποιους μειονέκτημα του GrooveJaar είναι πως οι filter options στα δεξιά του interface, σύμφωνα με τις οποίες μπορείτε να φιλτράρετε τα αποτελέσματα της αναζήτησης για συγκεκριμένο τίτλο, καλλιτέχνη, album ή χρονιά, λειτουργούν μόνο με συνολικούς όρους αναζήτησης. Για παράδειγμα, δεν μπορείτε να βάλετε στη χρονιά 198, ελπίζοντας πως θα σας εμφανίσει όλα τα κομμάτια από το 1980 μέχρι το 1989 από αυτά που έχετε στην αναζήτησή σας.

Αν μπορέσετε να συγχωρήσετε αυτό το μειονέκτημα, θα βρείτε το πρόγραμμα εδώ: http://code.google.com/p/groovejaar/

Δεν ξέρουμε πόσο ταλαντούχοι είναι οι εργαζόμενοι της SciLor στον προγραμματισμό, το γεγονός όμως είναι πως η φαντασία τους δεν περίσσευε για να δώσουν στο πρόγραμμά τους ένα όνομα του τύπου Groove(κάτι). Αντίθετα, το ονόμασαν πιο πεζά, με την ιδιότητά του.

Ευτυχώς που δεν το είπαν "SciLor's grooveshark.com downloader for you who want to download grooveshark.com's songs as Mp3 so you can have them on your hard disk and not need the internet anymore". Θα έπρεπε να έχει κανείς ανάλυση 1920x1080 μόνο και μόνο για να εμφάνιζε ολόκληρο το όνομα του προγράμματος.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα είναι αρκετά απλό στη χρήση. Γράφετε τη λέξη με βάση την οποία θέλετε να κάνετε την αναζήτηση, πατάτε το search, και το πρόγραμμα σας εμφανίζει τα αποτελέσματα, που είναι τα ίδια με αυτά που θα σας έδειχνε και το Grooveshark.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα δεν επιτρέπει ταυτόχρονα περισσότερα από ένα downloads. Κάθε τραγούδι που επιλέγετε, μπαίνει σε μια queue και τα κομμάτια κατεβαίνουν ένα-ένα, με τη σειρά.

Αν δεν σας έρχεται κάποιο συγκεκριμένο τραγούδι στο μυαλό, μπορείτε να κάνετε κλικ στο Popular Songs, και οι πιο δημοφιλείς τίτλοι θα είναι στη διάθεσή σας.

Το πρόγραμμα με-το-πολύ-μακρύ-όνομα θα το βρείτε εδώ: http://www.scilor.com/grooveshark-downloader.html

Είδατε, κύριοι της SciLor? Έτσι γίνεται. Φτιάχνεις έναν Grooveshark downloader? Τον ονομάζεις Groovedown και καθάρισες, εύκολα και χωρίς όνομα-υπερσιβηρικό.

Βέβαια, τώρα πλέον είναι πολύ αργά, διότι το όνομα καπάρωσε η εταιρεία Koc Ofis Hizmetleri Holding, των οποίων, παρεμπιπτόντως, η έδρα είναι στη γειτονική Τουρκία.

Όπως και το πρόγραμμα της SciLor, το Groovedown κατεβάζει τα τραγούδια ένα κάθε φορά, σε queue. Είναι αρκετά γρήγορο στην αναζήτησή του και μπορεί και αυτό να σας προτείνει τα πιο δημοφιλή τραγούδια της περιόδου.

Το Design του δεν πρόκειται να κερδίσει κανένα βραβείο, αλλά είναι απλό και λειτουργικό. Για να το θαυμάσετε και στη δική σας οθόνη, κάντε κλικ εδώ: http://groovedown.me/