Αύγουστος 2011

ΜΕΛΑΝΙΑ & ΤΟΝΕΡ ΕΚΤΥΠΩΤΩΝ - ΑΥΘΕΝΤΙΚΑ ή ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΑ;

Στο σημερινό newsletter θα ασχοληθούμε με τα ανακατασκευασμένα μελάνια εκτυπωτών (ανακατασκευασμένα και όχι αναγεμισμένα) και συγκεκριμένα με τα προϊόντα της εταιρείας Pelikan (www.pelikan.com). Θα προσπαθήσουμε να σας λύσουμε βασικές απορίες καταλήγοντας ωστόσο σε συμφέρουσες προτάσεις.

Τι προτείνουν οι κατασκευαστές εκτυπωτών όσο αφορά τα μελάνια που πρέπει να χρησιμοποιούνται;
Οι κατασκευαστές εκτυπωτών παραπέμπουν στην χρήση των αυθεντικών μελανιών. Αυτό είναι λογικό, αφού αυτά εξασφαλίζουν την βέλτιστη λειτουργία των εκτυπωτών που παράγουν, ενώ οι κατασκευαστές αποκομίζουν σημαντικά κέρδη από την πώλησή τους. Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που το κόστος ενός αυθεντικού τόνερ πλησιάζει ή ξεπερνά το κόστος του εκτυπωτή για τον οποίο προορίζεται.

Τι σημαίνει ο όρος “ανακατασκευή”;
Χρησιμοποιώντας τον όρο ‘‘ανακατασκευή’’ σε αντίθεση με την απλή "αναγόμωση", οι κασέτες των μελανιών και των toner αποσυναρμολογούνται, ελέγχονται, αντικαθίστανται τα φθαρμένα ή ελαττωματικά τους μέρη, καθαρίζονται και γεμίζουν με άριστο ποιοτικά toner και μελάνι, με την πλέον άρτια τεχνική και τις πιο αυστηρές προδιαγραφές.

Γιατί “ανακατασκευασμένα” και όχι “αναγεμισμένα”;
Σε αντίθεση με τα ‘‘ανακατασκευασμένα’’ τα ‘‘αναγεμισμένα’’ γεμίζονται με το περιεχόμενό τους με τρόπους πολλές φορές ερασιτεχνικούς (π.χ. σύριγγες) και χωρίς κανένα ποιοτικό έλεγχο. Το αποτέλεσμα της εκτύπωσης πολλές φορές απέχει πολύ από το αντίστοιχο ενός αυθεντικού μελανιού. Σε πολλές περιπτώσεις έχουν καταφθάσει στο τεχνικό τμήμα της εταιρείας μας κατεστραμμένοι εκτυπωτές από χρήση κακής ποιότητας ‘‘αναγεμισμένων’’ μελανιών.

Υπάρχουν “ανακατασκευασμένα” για όλες τις εκτυπωτικές συσκευές;
Όχι. Όπως είναι λογικό κάθε εταιρεία κατασκευής ανακατασκευασμένων είναι υποχρεωμένη να περιμένει να κυκλοφορήσει και μάλιστα επαρκώς ένα ορισμένο μοντέλο εκτυπωτή πριν αποφασίσει να παράγει για αυτό αναλώσιμα. Επομένως δεν υπάρχουν ανακατασκευασμένα για νέα μοντέλα εκτυπωτών.

Τι προτείνει η εταιρεία μας;
Η εταιρεία μας από τη στιγμή που εμπορεύεται εκτυπωτικές μηχανές υποστηρίζει σαφώς την χρήση αυθεντικών αναλωσίμων σε κάθε περίπτωση. Επειδή όμως σε μια περίοδο οικονομικής κρίσης πρέπει να ερευνώνται εναλλακτικοί - αλλά πάντα αξιόπιστοι - τρόποι εκτύπωσης, η εταιρεία μας ερεύνησε την αγορά και συνεργάστηκε με την πιο αξιόπιστη γερμανική εταιρεία παραγωγής ‘‘ανακατασκευασμένων’’ την Pelikan. Αφού για ένα εξάμηνο χρησιμοποίησε τα προϊόντα της στον δικό της εξοπλισμό, μπορεί πλέον με ασφάλεια να τα προτείνει στους πελάτες της. Στις ακριβές εκτυπωτικές μηχανές όμως (plotters, professional colour printers), καθώς και στις περιπτώσεις επαγγελματιών (φωτογράφων, γραφιστών, μηχανικών) που το τελικό αποτέλεμα αποτελεί αντικείμενο της εργασίας τους,  εξακολουθεί να προτείνει την χρήση μόνο αυθεντικών αναλωσίμων.

Γιατί με τη Pelikan;
Στην αναζήτηση μας για σοβαρές και εγγυημένες προτάσεις στην παγκόσμια αγορά, καταλήξαμε στην εταιρεία Pelikan. Με πολυετή πείρα στο χώρο παρασκευής μελάνης (170 χρόνια) και τη σοβαρότητα και εγκυρότητα του ονόματος της στην αγορά, φαίνεται να αποτελεί την καλύτερη εναλλακτική λύση που προτείνεται τη δεδομένη στιγμή. Χάρη σε αυτή και στις πιστοποιήσεις τις οποίες έχει δεχθεί από τους ανεξάρτητους φορείς διεθνών προδιαγραφών, που έχουν δοκιμάσει τα προϊόντα αυτά σε βάθος χρόνου, έχει αποδειχτεί ότι τα ‘‘ανακατασκευασμένα’’ μελάνια της συμβάλλουν όχι μόνο στην  προστασία του περιβάλλοντος, εξαιτίας της αποφυγής εξάντλησης των φυσικών πόρων, αλλά και στην προστασία της τσέπης του καταναλωτή (με μέσο κέρδος της τάξεως του 40%). 

Αν θέλετε να ενημερωθείτε περισσότερο για τα ανακατασκευασμένα αναλώσιμα Pelikan απαντήστε καταφατικά στον παρακάτω σύνδεσμο:
ΝΑΙ - θέλω να ενημερωθώ περισσότερο για τα ανακατασκευασμένα Pelikan. 
ΟΧΙ - δεν ενδιαφέρομαι άμεσα.

(Αν δεν απεικονίζεται σωστά η σελίδα πατήστε εδώ για μια online version)