Μόλις αγοράσατε μια συσκευή της Apple, έχετε αρχίσει να κατεβάζετε εφαρμογές και να πειράζετε διάφορες λειτουργίες και διαπιστώνετε ότι η μπαταρία σας τελειώνει πολύ γρήγορα. Στον οδηγό που ακολουθεί θα δείτε μερικούς τρόπους με τους οποίους θα εξοικονομήσετε ενέργεια από το iPhone, iPad ή iPod Touch.
Προστατέψτε τη συσκευή σας από τον ήλιο και τις υψηλές θερμοκρασίες

Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να αφήνετε την συσκευή σας εκτεθιμένη στον ήλιο ή σε μέρη όπου αναπτύσσονται υψηλές θερμοκρασίες, όπως είναι το αυτοκίνητο. Η ζέστη είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της μπαταρίας και μειώνει το χρόνο ζωής της σημαντικά. Προσπαθήστε να φυλάσσετε τη συσκευή σας σε δροσερά και σκιερά μέρη.

Μειώστε τη φωτεινότητα της οθόνης

Εάν έχετε την οθόνη σας μόνιμα στη μέγιστη φωτεινότητα, τότε το σίγουρο είναι ότι θα μειωθεί σημαντικά η διάρκεια της μπαταρίας σας. Οι σύγχρονες οθόνες είναι πραγματικά πολύ φωτεινές και τη νύχτα δεν χρειάζεται να είναι ρυθμισμένες στη μέγιστη φωτεινότητα. Για να ρυθμίσετε τη φωτεινότητα σας επιλέξτε Ρυθμίσεις -> Φωτεινότητα και ρυθμίστε την στο 30% περίπου.

Σιγουρευτείτε ότι η οθόνη σας κλειδώνει γρήγορα

Ακόμα και αν έχετε μειώσει τη φωτεινότητα της οθόνης σας, το να μένει ανοιχτή ενώ δεν χρησιμοποιείτε τη συσκευή σας τότε και πάλι σπαταλάτε μπαταρία. Επίλέξτε Ρυθμίσεις -> Γενικά -> Αυτόματο κλείδωμα και επιλέξτε 1 λεπτό.

Χρησιμοποιήστε τη λειτουργία "Χρήση σε πτήση"

Αν έχετε σκοπό να παίξετε Angry Birds για τις επόμενες 4 - 5 ώρες, τότε δεν υπάρχει λόγος να έχετε ενεργή τη σύνδεση σας στο internet. Μια καλή λύση είναι να ενεργοποιήσετε τη "Χρήση σε πτήση" η οποία απενεργοποιεί το WiFi και δεν επιτρέπει κλήσεις. Έτσι κι' αλλιώς όταν παίζετε δεν θα θέλετε να σας διακόπτουν. Επιλέξτε Ρυθμίσεις -> Χρήση σε πτήση.

Χρησιμοποιείστε Wi-Fi αντί 3G όπου είναι δυνατόν

Σύμφωνα με την Apple το iPhone μπορεί να λειτουργήσει 10 ώρες με κανονική χρήση Wi-Fi και μόνο 6 με χρήση του 3G. Ενώ το iPad μπορεί να λειτουργήσει 10 ώρες με Wi-Fi και 9 με 3G. Βέβαια εάν η χρησιμοποιείτε το Wi-Fi παραπάνω από το κανονικό και πάλι η μπαταρία θα τελειώσει πολύ γρήγορα. Το θέμα είναι ότι η χρήση Wi-Fi αντί του 3G θα δώσει περισσότερες ώρες λειτουργίας στη μπαταρία σας.

Επιλέξτε Ρυθμίσεις -> Wi-Fi και επιλέξτε το δίκτυο που θέλετε να συνδεθείτε.

Μειώστε η απενεργοποιήστε τη συχνότητα ελέγχου του Mail

Εάν έχετε ρυθμίσει τη συσκευή σας να ελέγχει συχνά για νέα e-mails τότε η μπαταρία σας θα τελειώνει πριν το καταλάβετε. Επιλέξτε Ρυθμίσεις -> Mail, επαφές, ημερολόγια -> Νέα δεδομένα και επιλέξτε "Χειροκίνητα" ή μειώστε τη συχνότητα ελέγχου.

Μειώστε η απενεργοποιήστε τις Γνωστοποιήσεις

Θέλετε πραγματικά να ενημερώνεστε για τις κοινοποιήσεις του Twitter ή οποιασδήποτε άλλης εφαρμογής; Εάν όχι απενεργοποιήστε τις γνωστοποιήσεις για όσες εφαρμογές δεν χρειάζεστε. Επιλέξτε Ρυθμίσεις -> Γνωστοποιήσεις και απενεργοποιήστε όσες εφαρμογές δεν θέλετε.

Μειώστε η απενεργοποιήστε τους Ήχους

Μπορείτε να εξοικονομήσετε λίγη επιπλέον μπαταρία απενεργοποιώντας ή χαμηλώνοντας τους ήχους της συσκευής σας. Επιλέξτε Ρυθμίσεις -> Ήχοι.

Απενεργοποιήστε τις Υπηρεσίες Τοποθεσίας

Εάν δεν χρειάζεστε τις υπηρεσίες τοποθεσίας, τότε μπορείτε να τις απενεργοποιήσετε πηγαίνοντας Ρυθμίσεις -> Γενικά -> Υπηρεσίες Τοποθεσίας

Απενεργοποιήστε το Bluetooth εάν δεν το χρησιμοποιείτε

Εάν δεν χρησιμοποιείτε κάποιο bluetooth hands free, τότε θα πρέπει το bluetooth της συσκευήας σας να είναι απενεργοποιημένο. Επιλέξτε Ρυθμίσεις -> Γενικά -> Bluetooth.

Απενεργοποιήστε τις δονήσεις στα παιχνίδια

Ορισμένα παιχνίδια έχουν τη δυνατότητα να ενεργοποιούν τη δόνηση της συσκευής σας όταν κάτι συγκεκριμένο συμβαίνει στο παιχνίδι. Μπορείτε να εξοικονομήσετε λίγη μπαταρία απενεργοποιώντας τη δόνηση από τις ρυθμίσεις του κάθε παιχνιδιού. 

Φορτίστε και αποφορτίστε τη μπαταρία σας

Η συσκευή σας πρέπει μια φορά τουλάχιστον το μήνα να αποφορτίζεται πλήρως για να μην μειωθεί η διάρκεια της μπαταρίας μακροπρόθεσμα. Προσοχή όμως, μην αφήσετε για πολύ καιρό τη συσκευή σας με αποφορτισμένη μπαταρία. Ίσως μετά να μην μπορείτε να τη φορτίσετε καθόλου.

Χρησιμοποιείστε Multitasking

Κυκλοφορούν διάφοροι μύθοι, ότι οι εφαρμογές που βρίσκονται στο παρασκήνιο χρησιμοποιούν πόρους από τη συσκευή σας. Η μόνες περιπτώσεις που ισχύει κάτι τέτοιο, είναι στις εφαρμογές αναπαραγωγής μουσικής και GPS. Σε καμία άλλη εφαρμογή δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιεί πόρους της συσκευής σας για περισσότερο από 10 λεπτά αφού έχει μπει στο παρασκήνιο.

Η καλύτερη λύση είναι να έχουμε όλες τις εφαρμογές που τρέχουμε συχνά, ανοιχτές στο παρασκήνιο ώστε να ανοίγουν ακόμα πιο γρήγορα αφού δε θα χρειάζεται να ξεκινούν από την αρχή. Επίσης όταν ανοίγουμε μια εφαρμογή από το παρασκήνιο, εξοικονομούμε και επεξεργαστική ισχύ η οποία μεταφράζεται σε διάρκεια μπαταρίας. Το συμπέρασμα είναι ότι να κλείνουμε τις εφαρμογές από το παρασκήνιο μειώνει τη ζωή της μπαταρίας μας.

Πηγή: http://www.pcsteps.gr