Το να "θάβει" κανείς τη Microsoft θυμίζει λίγο σπορ στους κύκλους των λατρών της τεχνολογίας. Βλέπετε, σε μια εταιρεία του δικού της μεγέθους, οι επιτυχίες παραβλέπονται ως κάτι δεδομένο, και αντίθετα κάθε αποτυχία διογκώνεται υπέρ του δέοντος. Έτσι λοιπόν όταν κυκλοφόρησε ο Internet Explorer 9 ήμασταν σκεπτικοί. Το διάστημα όμως που μεσολάβησε μας έπεισε πως κάθε χρήστης οφείλει έστω να δοκιμάσει τον τελευταίο browser της Microsoft.
Ιδού λοιπόν 10+1 λόγοι που ο Internet Explorer 9 ανήκει στις επιτυχίες της εταιρείας.
1. Εντελώς νέα εμφάνιση

Η περίοδος που οι browser ήταν γεμάτοι δικές τους toolbars και άχρηστα κουμπιά έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί. Ο μινιμαλισμός είναι της μόδας στον ανταγωνισμό, και ο IE9 συμβαδίζει πλήρως με τις τάσεις των καιρών, έχοντας εμφάνιση λιτή και ταυτόχρονα λειτουργική, που αφήνει περισσότερο χώρο για την πληροφορία που μας ενδιαφέρει. Για την ακρίβεια, η μπάρα εργαλείων του IE9 είναι οικονομικότερη σε χώρο και από του chrome, ενώ η μπάρα των διευθύνσεων μπορεί να αλλάξει μέγεθος, αναλόγως με το πόσα tabs μας αρέσει να έχουμε ανοιχτά.

2. Ταχύτητα αστραπής

Ο Internet Explorer 9 δεν είναι μόνο σημαντικά πιο γρήγορος από τους προκατόχους του, κοιτάζει στα ίσια και τον ανταγωνισμό. Χάρη στην υποστήριξη hardware acceleration, το βίντεο και η εμφάνιση γραφικών γίνονται σημαντικά γρηγορότερα. Επιπλέον, ο Internet Explorer 9 είναι ο πρώτος browser που χρησιμοποιεί την κάρτα γραφικών για να κινεί τα πάντα γρηγορότερα.

3. "Καρφιτσώστε" sites στην taskbar των Windows 7

O Chrome διαθέτει ένα χαρακτηριστικό με το οποίο μπορεί κανείς να δημιουργήσει Application Shortcuts, καρφιτσώνοντας web applications στην taskbar. Η Microsoft όμως παίρνει αυτό το χαρακτηριστικό ένα βήμα παραπέρα, έχοντας δημιουργήσει συμφωνίες με ιστοσελίδες όπως το Facebook, το Twitter και το Pandora, έτσι ώστε όταν τα καρφιτσώνουμε στην taskbar, να μας δίνουν επιπλέον επιλογές στο μενού του δεξί κλικ. Για παράδειγμα, στο facebook μπορούμε να πάμε κατ' ευθείαν στα μηνύματα, στα event ή στους φίλους μας, κάνοντας την κατάλληλη επιλογή.

4. Ενοποιημένη μπάρα διεύθυνσης

Όπως και ο Chrome, και ο τελευταίος Internet Explorer απέκτησε ενοποημένη μπάρα διεύθυνσης. Αυτό σημαίνει πως η μπάρα διεύθυνσης μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την πλοήγηση σε ένα site ή για αναζήτηση. Καθώς γράφουμε, εμφανίζονται προτάσεις από το ιστορικό πλοήγησης (history) καθώς και από το Bing, συνοδευόμενες από εικόνες.

5. Επανασχεδιασμένη σελίδα για το νέο Tab

Ένα χαρακτηριστικό ήδη γνωστό από τον Chrome και το Safari, τώρα πλέον και στον Internet Explorer κάθε νέο tab περιλαμβάνει τις σελίδες που έχουμε ανοίξει συχνότερα, καθεμία με τη μια μπάρα που δείχνει τη συχνότητα των επισκέψεών μας. Επίσης εδώ θα βρούμε τα tabs που έχουμε κλείσει πρόσφατα, την προηγούμενη browsing session ή να ξεκινήσουμε μία InPrivate browsing session.

6. Βελτιωμένη υποστήριξη στα add-ons

Η Microsoft ενσωμάτωσε ένα νέο χαρακτηριστικό, ονόματι Add-on Performance Advisor που εμφανίζει ανά πάσα στιγμή ποιό από τα πρόσθετα του Internet explorer δημιουργεί καθυστερήσεις και επιτρέπει την απενεργοποίησή ή και την απομάκρυνσή του, προκειμένου να επιταχυνθεί ο browser.

7. Πολύ καλύτερα privacy features

Κανείς δεν θέλει να παρακολουθούνται οι κινήσεις του στον παγκόσμιο ιστό. Το νέο χαρακτηριστικό tracking protection του IE9 μας επιτρέπει να περιορίσουμε τα sites που παρακολουθούν τις κινήσεις μας, βάζοντάς τα σε μια blacklist που τα μπλοκάρει.

8. Υποστήριξη HTML 5

Ο νέος browser της Microsoft ακολουθεί όλες τις νεότερες εξελίξεις στις τεχνολογίες του Internet, υποστηρίζοντας την HTML5. Αυτό μας επιτρέπει να ανοίξουμε ιστοσελίδες που έχουν σχεδιαστεί με HTML5 και έχουν χαρακτηριστικά όπως ενσωματωμένο βίντεο και ήχο. Επίσης ο IE9 υποστηρίζει γραφικά SVG και Canvas.

9. Νέος Download Manager

Αντί για τα ξεχωριστά παράθυρα του παρελθόντος, πλέον ο IE 9 έχει ενσωματωμένο download manager. Κάθε νέο download εμφανίζεται σε μια διακριτική μπάρα στο κάτω μέρος, ενώ επιλέγοντας το View Downloads από το μενού, βλέπουμε όλα τα αρχεία που κατεβαίνουν ή έχουν κατέβει. Επίσης ο download manager προειδοποιεί για ιούς και άλλα mallware, ενώ τέλος επιτρέπει την παύση και επαναφορά ενός download.

10. Βελτιωμένο tab management

Η διαχείριση των tabs έχει βελτιωθεί τρομερά στην τελευταία έκδοση του Internet Explorer. Πλέον είναι δυνατή η μετακίνηση tabs, η απόσπασή τους σαν ξεχωριστά παράθυρα ή η μεταφορά τους σε άλλο ανοιχτό παράθυρο του browser. Επίσης, η μετακίνηση του tab δεν θα το κάνει reload, έτσι ώστε να συνεχίσουμε να βλέπουμε ένα βίντεο που έπαιζε.

+1) Ακόμα και αν είμαστε ορκισμένοι φίλοι του Firefox ή το Chrome, καλό είναι να έχουμε εγκατεστημένη στο σύστημά μας την τελευταία έκδοση του Internet Explorer, καθώς αποτελεί ζήτημα ασφαλείας. Ακόμα και αν δεν τον χρησιμοποιούμε, υπάρχουν malware που μπορούν να ανοίξουν ένα παράθυρο σε μια παλιά έκδοση IE και να εκμεταλλευτούν παλιά κενά ασφαλείας για να γονατίσουν τον υπολογιστή μας.

Γι' αυτό, ακόμα και αν δεν πρόκειται να τον χρησιμοποιήσουμε, καλό είναι στα Windows 7 ή τα Windows Vista να εγκαταστήσουμε τον Internet Explorer 9

Κατεβάστε τον Internet Explorer 9 εδώ.

Για τον ίδιο λόγο, αν ο υπολογιστής μας τρέχει XP, καλό είναι να αναβαθμίσουμε τον Internet Explorer στην τελευταία έκδοση 8.

Κατεβάστε τον Internet Explorer 8 για Windowx XP εδώ.

Γιατί η πρόληψη είναι καλύτερη της θεραπείας!

Πηγή: http://www.pcsteps.gr