New Apple iMac 21,5’’ & 27”  Πηγή: www.you.gr

Η σειρά iMac της Apple εμπλουτίζεται με δύο ακόμα μοντέλα με βασικό κοινό χαρακτηριστικό τις εξαιρετικής χρωματικής ποιότητας και απόδοσης οθόνες τεχνολογίας LED. Για την ακρίβεια, οι νέοι υπολογιστές διατίθενται σε δύο μεγέθη αλλά και σε τρείς διαφορετικές συνθέσεις για να επιλέξετε αυτό που ανταποκρίνεται καλύτερα στις ανάγκες σας.

imac

 * Ο πιο οικονομικός νέος iMac, κοστίζει €1.198 και περιλαμβάνει οθόνη μεγέθους 21,5’’ και ανάλυσης 1.920x1.080. Στο εσωτερικό θα συναντήσετε επεξεργαστή Intel Core 2 Duo με συχνότητα λειτουργίας στα 3,06 GHz και 3MB L2 cache, ενώ η μνήμη RAM ανέρχεται στα 4GB και είναι τεχνολογίας DDR3 στα 1066MHz. Η κάρτα γραφικών είναι η GeForce 9400M της Nvidia, ενώ ο σκληρός δίσκος έχει χωρητικότητα 500GB.

 * Ο “μεσαίας κατηγορίας” iMac κοστίζει €1.458 με μοναδικές διαφορές σε σχέση με το βασικό μοντέλο την καλύτερη κάρτα γραφικών (ATI Radeon HD4670) αλλά και τον διπλάσιας χωρητικότητας σκληρό δίσκο (1TB) που ενσωματώνει. Ουσιαστικά, πρόκειται για αναβαθμίσεις που απευθύνονται κυρίως στους gamers.

 * Το “μεγάλο” μοντέλο διαθέτει εντυπωσιακή οθόνη μεγέθους 27,5’’ με ανάλυση 2.560x1.440 και κόστος που ξεκινάει από τα €1.618. Όσον αφορά στο hardware, αυτό είναι ακριβώς το ίδιο με το αντίστοιχο του μοντέλου της “μεσαίας κατηγορίας”, ενώ τα πρόσθετα €160 που κοστίζει, δικαιολογούνται (και με το παραπάνω) από τη μεγαλύτερη οθόνη (έξι επιπλέον ίντσες) αλλά και την εκπληκτική ανάλυση που αυτή υποστηρίζει. Αν μάλιστα επενδύσετε ακόμα €310, μπορείτε να αναβαθμίσετε το παραπάνω σύστημα με επεξεργαστή Core i5 στα 2.66GHz και κάρτα γραφικών ATI Radeon HD 4850 με 512MB μνήμη τύπου GDDR3 (συνολικό κόστος €1.928).  

inch_3rd_gen


Η λιτή και μινιμαλιστική φιλοσοφία της Apple διαφαίνεται καθαρά και στους νέους iMac.

  

Το μαγικό ποντίκι

Όσο εντυπωσιακοί και αν είναι οι νέοι iMac, μία συσκευή που κλέβει την παράσταση, είναι δίχως αμφιβολία το νέο ασύρματο ποντίκι Magic Mouse το οποίο λειτουργεί όπως τα touchpads των laptops. Με την πρώτη ματιά, το νέο ποντίκι θυμίζει μικρό… διαστημόπλοιο, ενώ – το πιο εντυπωσιακό – δε διαθέτει καθόλου πλήκτρα. Αντίθετα, το μεγαλύτερο τμήμα της επιφάνειάς του είναι ευαίσθητο στην αφή κάτι που σημαίνει ότι μπορείτε να “παίξετε” με τα δάχτυλά σας επάνω σε αυτή για να ενεργοποιήσετε πολλές από τις λειτουργίες του. Για να κάνετε scroll για παράδειγμα σε μια ιστοσελίδα, αρκεί να “χαϊδέψετε” με το δάχτυλό σας την κορυφή του ποντικιού, ενώ για να πλοηγηθείτε στις φωτογραφίες σας στο iPhoto, κάντε την ίδια κίνηση με τα δάχτυλα, αριστερά-δεξιά. Παράλληλα, για να ζουμάρετε σε μια οθόνη, κρατήστε το πλήκτρο Control από το πληκτρολόγιο πατημένο και “σκρολάρετε” με το δάχτυλό σας.  

Όσον αφορά τον υπόλοιπο εξοπλισμό, στο πίσω τμήμα του υπολογιστή θα συναντήσετε θύρα εισόδου και εξόδου για τον ήχο, τέσσερις θύρες USB, μία Firewire και μία θύρα Ethernet. Στο δεξί τμήμα υπάρχει αναγνώστης καρτών μνήμης (που αποτελεί καινοτομία για τη σειρά iMac), καθώς και οπτικό drive. Τέλος, τα νέα iMac συνοδεύονται με ασύρματο Bluetooth πληκτρολόγιο - που εκτός από καλαίσθητο είναι και πολύ βολικό στην πληκτρολόγηση – ενώ διαθέτουν και ενσωματωμένη web κάμερα.    mouse

Οι νέοι υπολογιστές της Apple ξεχωρίζουν για την εντυπωσιακή και τη μοντέρνα εμφάνισή τους – κάτι που άλλωστε ισχύει για όλα τα προϊόντα της εταιρίας –ενσωματώνουν σύγχρονο hardware που τους χαρίζει πολύ καλές επιδόσεις, ενώ διατίθενται σε αρκετά configurations για να διαλέξετε αυτό που σας ταιριάζει.


To Magic Mouse λειτουργεί όπως τα touchpads των laptops. Δε διαθέτει καθόλου πλήκτρα, ενώ το μεγαλύτερο τμήμα της επιφάνειάς του είναι ευαίσθητο στην αφή.

 

Υπέρ:

  • Ποιοτικές οθόνες υψηλής ανάλυσης
  • Μοντέρνα εμφάνιση και σχεδίαση
  • Σύγχρονο hardware που τους προσφέρει καλές επιδόσεις

Κατά:  

  • Υψηλότερη μέση τιμή σε σχέση με τα υπολοιπα desktop.