Υπάρχει νέο update V.1.3.90. της εφαρμογής Farmakon CSA το οποίο περιέχει τις ρυθμίσεις, για την επιβάρυνση του 1 euro ανά συνταγή, ισχύει από 8/1/2014…
Το συγκεκριμένο update θα είναι διαθέσιμο σε εσάς και τα φαρμακεία σας, από σήμερα 7/1/2014 και μπορείτε να  το κατεβάσετε πατώντας στην  διεύθυνση  files.farmakon.gr/upd1390.zip
Σημειώνουμε, ότι σε περίπτωση που έχετε κάνει το update 1.3.90. και γίνει αναβολή του μέτρου, μπορείτε να δουλεύετε και να εκτελείτε κανονικά τις συνταγές σας χωρίς κανένα πρόβλημα όπως και πριν.
Οι αλλαγές που περιέχει η αναβάθμιση είναι οι εξής:
 
ΝΕΑ ΕΚΔΟΣΗ V1.3.90
 
1.ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗΣ 1euro/συνταγή υπέρ ΕΟΠΥΥ.
Προσοχή!!! Η επιβάρυνση (ασφαλισμένου) του 1euro για τις συνταγές που εκτελούνται μέσω Api, καθορίζεται από την ΗΔΙΚΑ και απεικονίζεται  μετά το F3 ή το F12( λήψη απάντησης από ΗΔΙΚΑ), όπου και επικυρώνονται οι αξίες τις συνταγής. Η έκδοση της απόδειξης γίνεται μετά την λήψη της απάντησης από την ΗΔΙΚΑ.
 
Επίσης σημειώνουμε ότι η επιβάρυνση του 1euro για τις συνταγές που εκτελούνται με Μερική Εκτέλεση χρεώνεται μόνο!!!! στην πρώτη εκτέλεση. Αν το αιτούμενο ποσό του Ταμείου στην πρώτη εκτέλεση είναι μικρότερο από 1 euro, τότε η επιβάρυνση που έχει ο ασφαλισμένος είναι η ίδια με το αιτούμενο και το αιτούμενο του Ταμείου μηδενίζει.
 
Σας εφιστούμε την προσοχή στα μηνύματα  για τις Ταινίες Γνησιότητας. Δηλαδή, αν μια ταινία γνησιότητας δεν επικυρωθεί από της ΗΔΙΚΑ,( όταν εσείς πατήσετε F3 ή F12) και σας εμφανιστεί ¨Μήνυμα Από ΗΔΙΚΑ¨, τότε η συνταγή δεν θα εκτελεστεί και δεν θα τυπωθεί η απόδειξη.
 
Σας επισημαίνουμε ότι προσωρινά στην περίπτωση των χειρόγραφων συνταγών και εφόσον αυτές αφορούν χρόνιες ασθένειες (δηλαδή χωρίς την κράτηση του 1 ευρώ) θα πρέπει εκτελούνται μέσω  της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης προκειμένου να μην γίνεται η κράτηση του 1 ευρώ.
 
Στην εκτύπωση απόδειξης σε ταμειακή μηχανή θα υπάρχει μία επιπλέον γραμμή με το λεκτικό «Επιβάρυνση» και αξία το σύνολο της αξίας των επιβαρύνσεων που μας επιστρέφει η ΗΔΙΚΑ για κάθε μία συνταγή που έχει εκτελεστεί.
Σε εκτύπωση απόδειξης σε εκτυπωτή η επιβάρυνση θα τυπώνεται αθροιστικά για το σύνολο των συνταγών που έχουν επιβάρυνση.
 
2.ΠΡΟΣΘΗΚΗ ξεκλειδώματος Status παραστατικού στις Χονδρικές Πωλήσεις.
 
3.ΑΛΛΑΓΗ στην αναζήτηση συνταγών ( F11 ) για τα πεδία Αρ.Συνταγής, Χειρόγραφης, Αρ.Μητρώου, ΑΜΚΑ
ΠΛΕΟΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΑΖΗΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ «*» ΚΑΙ «?» ΓΙΑ ΟΠΟΙΑ ΠΙΘΑΝΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
 
4.ΠΡΟΣΘΗΚΗ προβολής των πληροφοριών «Τύπος ασφαλισμένου», «ΕΚΑΣ», «Διάγνωση» ( Στις συνταγές - Καρτέλα Λοιπά – Λοιπά στοιχεία συνταγής )
 
5.ΠΡΟΣΘΗΚΗ παραμέτρου για τον συντελεστή ΦΠΑ της επιβάρυνσης υπέρ ΕΟΠΥΥ (1 ευρώ) (6,5%) από Παράμετροι – Παράμετροι Εφαρμογής.
 
6.ΠΡΟΣΘΗΚΗ παραμέτρου στο αρχείο Ταμείων για την μέγιστη επιβάρυνση υπέρ ΕΟΠΥΥ. Δυνατότητα πληκτρολόγησης της επιβάρυνσης χειρόγραφα για εκτέλεση χειρόγραφης συνταγής.
 
7.ΑΛΛΑΓΗ στην εκτύπωση απόδειξης σε ταμειακή
ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΟΛΗ Η ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΣΕ ΕΝΑ «ΕΙΔΟΣ» Επιβάρυνση
ΜΕ ΑΞΙΑ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΕΩΝ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΑΠΟΔΕΙΞΗΣ ( ΔΥΟ ΣΥΝΤΑΓΕΣ 2€ )

8.ΑΛΛΑΓΗ στην εκτύπωση απόδειξης σε εκτυπωτή
ΣΤΟ ΠΛΗΡΩΤΕΟ ΘΑ ΠΡΟΣΤΕΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΕΩΝ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΑΠΟΔΕΙΞΗΣ ( ΔΥΟ ΣΥΝΤΑΓΕΣ 2€ )

9.ΑΛΛΑΓΗ στην εκτύπωση συνταγής από ΕΟΠΥΥ
ΤΟ ΕΝΑ ΕΥΡΩ ΘΑ ΠΡΟΣΤΗΘΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ ΠΛΗΡΩΤΕΑ ΑΠΟ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟ ( ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΜΕΤΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΑ/ΚΟΣΤΟΣ ΠΛΗΡΩΤΕΑ ΑΠΟ ΑΣΦ/ΝΟ)