Βελτιώστε στο μέγιστο την εμπειρία μάθησης, τη διαδραστικότητα στην διδασκαλία, αλλά και την παραγωγικότητα, επενδύοντας στην ολοκληρωμένη λύση διαδραστικής εκπαίδευσης  που σχεδίασε η Info-Quest (πηγή: you.gr)

 

Η Ολοκληρωμένη Πρόταση της Info-Quest 

Η Info-Quest, γνωρίζοντας τις ανάγκες της σύγχρονης εκπαίδευσης και ανταποκρινόμενη στο αίτημα για εκσυγχρονισμό της ποιότητας της εκπαιδευτικής διαδικασίας, σχεδίασε ένα πλήρες και αξιόπιστο πακέτο, καλύπτοντας όλο το πληροφοριακό πλαίσιο αναγκών. Η πρόταση της εταιρείας συνδυάζει αποτελεσματικά πόρους εκπαιδευτικού υλικού, λογισμικό και εξοπλισμό αξιοποιεί τα κορυφαία στην κατηγορία τους προϊόντα, όπως τα διαδραστικά συστήματα της Smarttech και βρίσκει ιδανική εφαρμογή σε δημόσια και ιδιωτικά εκπαιδευτικά ιδρύματα ανεξαρτήτου βαθμίδας. Είναι πλήρως παραμετροποιήσιμη, ώστε να προσαρμόζεται στις εξειδικευμένες ανάγκες, την υπάρχουσα υποδομή και εξοπλισμό, υλοποιείται εύκολα και γρήγορα, και υποστηρίζεται πανελλαδικά από το εξειδικευμένο δίκτυο των 75 καταστημάτων U.Ενσωματώνει δε την πολυετή εμπειρία της εταιρείας στη σχεδίαση, υλοποίηση  και υποστήριξη  προηγμένων λύσεων τεχνολογίας, που εκσυγχρονίζουν τα εκπαιδευτικά ιδρύματα, αναβαθμίζοντας την εκπαιδευτική διαδικασία.

 

 

 

  Πλεονεκτήματα της Λύσης

 • Αποτελεσματικότερη διαχείριση των πόρων της τάξης από τον καθηγητή σε όλα τα επίπεδα software & hardware
 • Άμεσος έλεγχος των δραστηριοτήτων των μαθητών κατά τη διάρκεια του μαθήματος
 • Ασύρματη επικοινωνία μεταξύ της τάξης και κοινή πρόσβαση σε ψηφιακά μέσα, δίνοντας τη δυνατότητα αποθήκευσης σημειώσεων του μαθήματος, εκτύπωσης και πλοήγησης στο Internet
 • Πλήθος εκπαιδευτικών εφαρμογών
 • Κατακόρυφη αύξηση ενθουσιασμού και ενδιαφέροντος από την τάξη
 • Περισσότερες ευκαιρίες για συμμετοχή και συνεργασία
 • Ανάπτυξη κοινωνικών και προσωπικών δεξιοτήτων
 • Λιγότερες σημειώσεις μέσα στην τάξη
 • Αυξημένη ανταπόκριση και δυνατότητα αφομοίωσης σύνθετων εννοιών
 • Καλύτερη εκμάθηση για παιδιά με διαφορετικά στυλ μάθησης (Ακουστικό, Οπτικό)
 • Άμεση πρόσβαση σε πηγές πληροφοριών μέσω του Διαδικτύου
 • Αξιοποίηση των κορυφαίων διεθνώς εξειδικευμένων συστημάτων για διαδραστική διδασκαλία της Smart Technologies
 • Σπονδυλωτή λύση, που προσαρμόζεται στις επί  μέρους ανάγκες
 • Άμεση, προηγμένη τεχνική υποστήριξη σε όλη την Ελλάδα
 • Ολοκληρωμένη λύση, από έναν μεγάλο, αξιόπιστο προμηθευτή

 Τα συστατικά της πρότασης

 •  Διαδραστικός Πίνακα Smart Board

 

Ο διαδραστικός πίνακας αποτελεί τον πυρήνα της σύγχρονης διαδραστικής τάξης. Με τη χρήση ενός διαδραστικού πίνακα οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές τους απολαμβάνουν μεγαλύτερη ευελιξία, καθώς μπορούν να αλληλεπιδρούν με το ψηφιακό περιεχόμενο σε μια μεγάλη διαδραστική επιφάνεια (48” – 77” ιντσών) και να γράφουν σημειώσεις με ακρίβεια και ευκολία. Η χρήση του εργονομικού μαρκαδόρου ενθαρρύνει τους μαθητές να συμμετέχουν στα μαθήματά τους, ενώ τους βοηθά να διαχειρίζονται εφαρμογές, να γράφουν σημειώσεις σε ψηφιακό μελάνι και να αποθηκεύουν την εργασία τους.

Η λύση  ενσωματώνει τους διαδραστικούς πίνακες  Smart Board, της εταιρείας SMART Technologies που εξειδικεύεται στην παροχή  καινοτόμων λύσεων νέων τεχνολογιών στην εκπαίδευση, με διεθνώς αναγνωρισμένα και βραβευμένα προϊόντα.  Οι πίνακες SMART Board, τους οποίους εμπιστεύεται το 60% της παγκόσμιας αγοράς στην εκπαίδευση, αποτελούν το πλέον εξελιγμένο εργαλείο διδασκαλίας και χρησιμοποιούνται ήδη με επιτυχία στα κορυφαία εκπαιδευτικά ιδρύματα στον κόσμο, αλλά και πολλά ιδιωτικά και δημόσια εκπαιδευτήρια της Ελλάδας. Σήμερα περισσότεροι  από 25 εκατομμύρια φοιτητές σε περισσότερες από ένα εκατομμύριο τάξεις, σε περισσότερες από 175 χώρες παγκοσμίως, χρησιμοποιούν τους διαδραστικούς πίνακες SMART board.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι πίνακες SMART Board συνοδεύονται από πλήρες λογισμικό στην Ελληνική γλώσσα, το οποίο υποστηρίζει και ψηφιακή αναγνώριση Ελληνικού χειρόγραφου (Greek Handwriting Recognition), εξασφαλίζοντας την απροβλημάτιστη χρήση στα ελληνικά ιδρύματα.

Γενικά χαρακτηριστικά προτεινόμενου εξοπλισμού

 • Διαδραστικοί Πίνακες 

Ενδεικτικές προτάσεις κατηγορίας

Κωδικός Περιγραφή Τύπος ΔΣ
 193799  ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΦΗΣ SMART SB 640, ΜΕ ΔΙΑΓΩΝΙΟ 48" 2
 193802  ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΦΗΣ SMART SB 660, ΜΕ ΔΙΑΓΩΝΙΟ 64" 2
 193809  ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΦΗΣ SMART SB 680, ΜΕ ΔΙΑΓΩΝΙΟ 77" 2
 193805 ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΦΗΣ SMART SB 685, ΜΕ ΔΙΑΓΩΝΙΟ 87" 2
 193806  ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΦΗΣ SMART SB 690, ΜΕ ΔΙΑΓΩΝΙΟ 94" 2
 175589  ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ SMART SB V280, ΜΕ ΔΙΑΓΩΝΙΟ 77" 3

 

 

 

 

 

 

 •  

 

 

 • VideoProjectors

Ο βιντεοπροβολέας, αποτελεί απαραίτητο συστατικό για την οπτική απεικόνιση των γραφικών και δεδομένων του μαθήματος στον διαδραστικό πίνακα. Η τεχνολογία ειδικά σε αυτή την κατηγορία προϊόντος έχει εξελιχθεί πολύ προσφέροντας σε λογικές πλέον τιμές, ειδικούς βιντεοπροβολείς μικρής απόστασης / ιδιαίτερα μικρής απόστασης (short throw – ultra short throw) προσφέροντας υψηλής ποιότητας απεικόνισης.

 Στο U διατίθεται μία μεγάλη γκάμα Βιντεοπροβολέων, καλύπτοντας κάθε εξειδικευμένη ανάγκη.

Ενδεικτικές προτάσεις κατηγορίας

 Κωδικός  Περιγραφή
 183259 ΒΙΝΤΕΟΠΡΟΒΟΛΕΑΣ HITACHI CPD10
 142678 ΒΙΝΤΕΟΠΡΟΒΟΛΕΑΣ HITACHI CP-A100
 183310 ΒΙΝΤΕΟΠΡΟΒΟΛΕΑΣ HITACHI CPDW10N
 194878 ΒΙΝΤΕΟΠΡΟΒΟΛΕΑΣ EPSON EB-460i
 194874 ΒΙΝΤΕΟΠΡΟΒΟΛΕΑΣ EPSON EB-440W
 •  Notebook  Καθηγητή & Φορητοί Υπολογιστές Μαθητών

 

Απαραίτητα στοιχεία υλοποίησης της ψηφιακής πλατφόρμας αποτελούν, η χρήση ενός Notebook τελευταίας τεχνολογίας που θα χρησιμοποιείται από τον καθηγητή και θα ελέγχει αποτελεσματικά όλο το οικοσύστημα της τάξης, και τα επιμέρους  φορητούς υπολογιστές που θα χρησιμοποιούν οι  μαθητές.

 •  Ασύρματο πολυμηχάνημα (εκτυπωτής/φαξ/σαρωτής)

Μέσω του πολυμηχανήματος παρέχεται η δυνατότητα σάρωσης, αλλά και ασύρματης εκτύπωσης σημειώσεων μετατρέποντας σε εύκολη υπόθεση τη διαχείριση, αλλά και αξιοποίηση δεδομένων.

 •  Δικτυακή εξωτερική συσκευή αποθήκευσης (Network Storage)

Η πρόταση ενσωματώνει μία αξιόπιστη και αποτελεσματική ενσύρματη συσκευή αποθήκευση όλων των ευαίσθητων δεδομένων της τάξης (σημειώσεις καθηγητή, εργασίες μαθητών), ώστε να εξασφαλίζεται στο μέγιστο βαθμό την ασφάλεια και ακεραιότητα των δεδομένων.

 •   Ασύρματος Δρομολογητής (Wireless Router)

Μέσω του Wifi Router, η τάξη θα έχει ασύρματη πρόβαση στο Internet και σε όλο το ψηφιακό περιεχόμενό του, προσφέροντας σημαντική βοήθεια και πρόσθετη πληροφόρηση στην υλοποίηση του διδασκόμενου μαθήματος.

 •  Smart Document Camera

Η Κάμερα Εγγράφων της SMART αποτελεί εξαιρετικό ωστόσο απλό εργαλείο διδασκαλίας, το οποίο μετατρέπει την τάξη σε ένα αυθόρμητο περιβάλλον δυναμικής εκμάθησης. 

Με την χρήση της ειδικής αυτής κάμερας, είναι δυνατή η προβολή στον διαδραστικό πίνακα σε πραγματικό χρόνο ποικίλης μορφής περιεχομένου – στατικού ή κινούμενου - όπως για παράδειγμα η προβολή της σελίδας ενός βιβλίου για τον εντοπισμό μιας χρήσιμης λεπτομέρειας, ή η προβολή του πειράματος που εκτελείται από τον καθηγητή στην έδρα για λεπτομερή παρατήρηση.

 •  Smart Interactive Response System (Senteo)

 

Το διαδραστικό σύστημα απαντήσεων είναι σχεδιασμένο ώστε να ενισχύει τη διαδραστική διδασκαλία και την εκμάθηση. Με αυτό, προβάλλονται ή διαβάζονται προετοιμασμένες ή κατά περίπτωση ερωτήσεις, οι μαθητές καταγράφουν ανώνυμα ή επώνυμα τις απαντήσεις με το τηλεχειριστήριό τους και οι απαντήσεις αντιστοιχούνται στις ερωτήσεις. Στη συνέχεια προβάλλονται σε οθόνη  ή σε διαδραστικό ηλεκτρονικό πίνακα με την χρήση ενός βιντεοπροβολέα. Η αντιστοίχιση και η προβολή των αποτελεσμάτων γίνεται σε πραγματικό χρόνο.

 •  Smart Classroom Audio System

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Η ύπαρξη του συστήματος αποσκοπεί στην ομοιόμορφη διανομή του ήχου σε ολόκληρο το δωμάτιο, ώστε οι μαθητές να μπορούν να ακούν πιο καθαρά, ανεξάρτητα από το πού κάθονται. Το classroom audio system περιλαμβάνει ηχεία, ασύρματα μικρόφωνα δασκάλου και μαθητή, δέκτη και αισθητήρες.­

 •  Smart Οθόνη Διαδραστικής  Γραφίδας (Sympodium)

Το προϊόν αυτό παρέχει στον εκπαιδευτικό τη δυνατότητα να ελέγχει χωρίς ιδιαίτερο κόπο οποιαδήποτε παρουσίαση και να της δίνει ζωή – το μόνο που απαιτείται είναι η σύνδεση της οθόνης διαδραστικής γραφίδας σε έναν υπολογιστή ή σε ένα βιντεοπροβολέα. Ο εκπαιδευτικός γράφει επάνω σε διαφάνειες με ψηφιακό μελάνι, αποθηκεύει τις σημειώσεις, αποκτά πρόσβαση σε οποιοδήποτε δικτυακό τόπο ή αρχείο πολυμέσων και προβάλλει το έργο σε μεγάλη οθόνη, δίνοντας στο ακροατήριό πραγματικά διαδραστική εμπειρία.

 Υπηρεσίες

Η μελέτη, η σχεδίαση, η παραμετροποίηση, η υλοποίηση και η υποστήριξη των λύσεων γίνεται από το άριστα καταρτισμένο τεχνικό δυναμικό της Info-Quest και των 75 Kαταστημάτων  U. H εμπειρία, η τεχνογνωσία,  η εξειδίκευση και η πανελλαδική κάλυψη,  που προφέρει η Info-Quest και τα καταστήματα U, εξασφαλίζουν την ολοκληρωμένη εξυπηρέτηση και άμεση υποστήριξη όλων των ιδρυμάτων.

 Πρόσθετα προϊόντα

Συμπληρωματικά με τα προαναφερθέντα προϊόντα,  προτείνουμε ανεπιφύλακτα και την υιοθέτηση των παρακάτω λύσεων, που ολοκληρώνουν  συνολικά  τη διαδραστικότητα σε όλη τη διαδικασία της εκπαίδευσης και καλύπτουν πρόσθετες πληροφοριακές ανάγκες:

 •  Smart Sync 2009

 

Η εφαρμογή αυτή συνδέει τον υπολογιστή ενός καθηγητή με όλους τους υπολογιστές σε μια τάξη δικτύου. Είναι εύκολη στη χρήση και προσφέρει πλήθος ιδιοτήτων οι οποίες επιτρέπουν στον εκπαιδευτικό κα κρατά τους μαθητές επικεντρωμένους στην εκμάθηση και να κατευθύνει την προσοχή τους εάν χάσουν το δρόμο τους.  Ο εκπαιδευτικός μπορεί επίσης να επικοινωνήσει, να παρακολουθήσει ή να συνεργαστεί με τους μαθητές σε ατομικό ή ομαδικό επίπεδο, για να επωφεληθούν όλοι στο έπακρο.  Το λογισμικό αυτό υποστηρίζει πλήρως τα Ελληνικά.

 

 

 

 

 


 •  Smart Notebook SW

 

 

 

 

Το λογισμικό αυτό εκμάθησης για τους υπολογιστές αποτελεί μια εύκολη στη χρήση εφαρμογή η οποία επιτρέπει την προσθήκη διαδραστικότητας σε μαθήματα, μέσω πλήθους ισχυρών εκπαιδευτικών εργαλείων και πόρων.

 

 

 

 

 

 

 

 

 •    Smart Bridgit

Το λογισμικό συνδιασκέψεων Bridgit παρέχει γρήγορο, εύκολο και αποδοτικό τρόπο για μερισμό φωνής, βίντεο και δεδομένων μέσω του Διαδικτύου.

Σε τρία εύκολα βήματα, ο εκπαιδευτικός μπορεί να αλληλεπιδράσει με συναδέλφους, χρησιμοποιώντας οποιαδήποτε παρουσίαση ή εφαρμογή εκτελείται στην επιφάνεια εργασίας ή στο διαδραστικό ηλεκτρονικό πίνακα. Οι συμμετέχοντες μπορούν, επίσης,  να συμμετέχουν σε συνδιάσκεψή μέσω μιας απλής πρόσκλησης e-mail , χωρίς να απαιτείται εγκατάσταση οποιουδήποτε λογισμικού  στον υπολογιστή τους.