πηγή: you.gr

Γνωρίζοντας κανείς την πληρότητα των χαρακτηριστικών και των δυνατοτήτων των προηγούμενων εκδόσεων και ειδικά της έκδοσης 3GS, αναρωτιέται τι μπορεί να σκέφτηκαν οι άνθρωποι της Apple ώστε να βελτιώσουν σημαντικά ένα τόσο καλό προϊόν.

Η νέα εμφάνιση του iPhone κλέβει την παράσταση.

 

Τα σημαντικότερα στοιχεία του iPhone 4 είναι τα εξής:

 

* Οθόνη

Αν και παραμένει στις 3,5 ίντσες, η νέα οθόνη με την ονομασία "Retina" και τεχνολογία IPS διαθέτει την απίστευτη ανάλυση των 960x640 pixels! Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να απεικονίσει την 4πλάσια πληροφορία σε σχέση με τα 480x320 των προηγούμενων iPhone, ενώ βέβαια, μιλάμε πλέον για ένα μικρό θαύμα στην κατασκευή οθονών αφού αυτή η ανάλυση έχει "χωρέσει" σε μόλις 3,5" οθόνης, γεγονός που μεταφράζεται σε ευκρίνεια της τάξης των 326ppi!

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, η Apple έχει βελτιώσει και την αντίθεση της οθόνης η οποία φτάνει πλέον την τιμή του 800:1, μετατρέποντας την οθόνη του νέου iPhone τον καλύτερο λόγο για να το αποκτήσει κανείς.

Το λευκό iPhone4, σχεδιασμένο να είναι τέλειο.

* Σχεδίαση

Χωρίς να διαφέρει σημαντικά σε βάρος ή διαστάσεις από τους προκατόχους του, το νέο iPhone καταφέρνει να δείχνει και να είναι διαφορετικό.

Η συσκευή είναι πιο "τετραγωνισμένη", διαθέτει ακόμη πιο επίπεδη πλάτη, και δημιουργεί έναν αέρα φινέτσας και ποιότητας που ελάχιστες συσκευές διαθέτουν αυτήν τη στιγμή. Παράλληλα, με μέγεθος 11,4x5,8x0,9 εκατοστά και βάρος ζυγίζει 137 γραμμάρια, είναι ίδιο σε μέγεθος και λίγο πιο βαρύ από το iPhone 3GS.


Όποια κι αν είναι η επιλογή σου, θα κλεψει ματιές..

* Νέες κάμερες

Το iPhone αποκτά -επιτέλους- και δεύτερη κάμερα για υποστήριξη video-κλήσεων (βέβαια προς το παρόν αυτό είναι εφικτό μόνο μεταξύ δύο iPhone 4 και μόνο μέσω σύνδεσης WiFi), ενώ πλέον διαθέτει και πολύ καλύτερη βασική κάμερα με ανάλυση 5 Mpixels που βρίσκεται στο πίσω μέρος της συσκευής και μάλιστα συνοδεύεται από φλας τεχνολογίας LED, ένα πολύ σημαντικό χαρακτηριστικό που απουσίαζε από τις παλαιότερες εκδόσεις.

Η δεύτερη κάμερα βρίσκεται στην πρόσοψη του iPhone 4 και διαθέτει ανάλυση 640x480 (VGA).

* Νέο λειτουργικό

Όπως αναμένονταν, το iPhone 4 διαθέτει και την τελευταία έκδοση του νέου λειτουργικού της Apple για κινητά τηλέφωνα, το γνωστό μας iPhone OS 4, το οποίο είναι πλέον γνωστό απλά ως iOS 4.

Στο νέο λειτουργικό υπάρχει υποστήριξη για multitasking, καθώς επίσης για iBooks και PDFs, αφού η υψηλή ανάλυση χαρίζει αυτήν την πολυτέλεια.

 

* Video 

Πλέον, χάρη στην νέα του οθόνη αλλά και τον πιο δυνατό επεξεργαστή, το iPhone 4 είναι σε θέση να αναπαράγει HD video με ανάλυση 1280x720 στα 30 καρέ, ενώ μπορεί να συνδεθεί με εξωτερική οθόνη μέσω του dock connector και καλωδίων VGA, component ή composite που διατίθενται ως αξεσουάρ.

Μάλιστα, το ίδιο το iPhone δίνει τη δυνατότητα ακόμη και βασικής επεξεργασίας των videos, γεγονός που το καθιστά μοναδικό σε αυτόν τον τομέα.

iPhone 4: κομψό και αξεπέραστο.

 

* Γυροσκόπιο

Το iPhone 4 διαθέτει γυροσκόπιο, το οποίο επιτρέπει την ανίχνευση νέων κινήσεων (πως είναι προσανατολισμένη η συσκευή), ενώ μπορεί να συνδυαστεί με τον ενσωματωμένο αισθητήρα επιτάχυνσης (accelerometer) ώστε να προσφέρει μοναδική εμπειρία σε θέματα gaming.

Για παράδειγμα, θα μπορείτε να παίζετε... γκολφ με το iPhone σας να λειτουργεί ως μπαστούνι, και το παιχνίδι να αντιλαμβάνεται το πως ακριβώς κρατάτε τη συσκευή σας αλλά και πόσο δυνατά την κινήσατε.

 

* Επιδόσεις

Με τέτοια ανάλυση οθόνης και δυνατότητες multitasking, το iPhone 4 χρειάζονταν έναν πιο ισχυρό επεξεργαστή, οπότε η Apple το εφοδίασε με τον Α4 που διαθέτει και το iPad. Η πολύ καλή διαχείριση της ενέργειας από τον νέο επεξεργαστή, καθώς και το γεγονός ότι η μπαταρία είναι πλέον μεγαλύτερης χωρητικότητας κατά 16%, χαρίζει στο νέο iPhone έως και 40% μεγαλύτερη αυτονομία, δηλαδή κάπου 7 ώρες χρόνο ομιλίας (μέσω 3G), 6 ώρες Web browsing (μέσω 3G), 10 ώρες Wi-Fi, 10 ώρες αναπαραγωγής βίντεο, και 300 ώρες χρόνο αναμονής.

Η νέα ενσωματωμένη κάμερα 5MP που διαθέτει και LED Flash.

Το θέλω! Πότε έρχεται;

Μέσα στο επόμενο δίμηνο, το νέο iPhone 4 θα κάνει την εμφάνισή του σε διάφορες χώρες του κόσμου και θα διατίθεται σε λευκό και μαύρο χρώμα. Γαλλία, Γερμανία, Ιαπωνία και Αμερική θα το "χαίρονται" από τις 24 Ιουνίου, ενώ στην Ελλάδα αναμένεται να είναι διαθέσιμο μέχρι τον Αύγουστο, αν και προς το παρόν δεν είναι τίποτα σίγουρο.

Η τιμή του αναμένεται να κινηθεί στα ίδια επίπεδα με αυτά του 3GS, ενώ θα μειώνεται σημαντικά για αγορά συμβολαίου.