ΧΡΟΝΙΕΣ ΣΤΑΘΜΟΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ   "ΛΥΣΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ" (1989 έως σήμερα)


 1984: Τα πρώτα καταστήματα Πληροφορικής κάνουν την εμφάνισή τους στην πόλη της Πάτρας. Δημιουργείται στους φοιτητές τότε Γιώργο και Νίκο Θεοδωρίτση το όραμα δημιουργίας αντίστοιχου καταστήματος στην Ζάκυνθο.


1989: Έναρξη λειτουργίας σε κατάστημα 50 m2 στην οδό Α. Λαζάρου 30 από τον Νίκο και Γιώργο Θεοδωρίτση. Λειτουργία μόνο τα απογεύματα. Ο χώρος Service καταλαμβάνει έκταση 16 m2. Εργαζόμενοι τεχνικοί δεν υπάρχουν. Τίτλος στην ταμπέλα του καταστήματος "ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ - ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ". Από τότε προσανατολισμός στις επιχειρήσεις...


 1990: Λειτουργία καταστήματος πρωί - απόγευμα, κατόπιν παραιτήσεων από τις πρωινές εργασίες τους του Νίκου και  Γιώργου Θεοδωρίτση.


 1991: Προσλαμβάνεται η πρώτη διοικητικός εργαζόμενος (κα Αννα Δελέτη) που μας συντροφεύει ακόμη.


 1992: Προσλαμβάνεται ο πρώτος εργαζόμενος ως τεχνικός (κος Πέττας Σάκης) που επίσης είναι μαζί μας.


1995: Η έδρα της επιχείρησης μεταφέρεται σε ιδιόκτητο κτίριο 150 m2 εκτός πόλεως. Το Service καταλαμβάνει 40 m2.


2000: Η "ΛΥΣΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ" γίνεται Singular Bussiness Center (SBC), εκπληρώνοντας όλες τις προϋποθέσεις που απαιτούντο σε οργανωτικές δομές.


 2001: Δημιουργείται σε κοντινή απόσταση υποκατάστημα της εταιρείας 90 m2 που φιλοξενεί το τμ. Service. Το τμ. αυτό ήδη αριθμεί 4 τεχνικούς και 1 διοικητική υπάλληλο ως γραμματεία.Τον χώρο που κατελάμβανε το Service καταλαμβάνει τώρα το νεοσύστατο τμ. υποστήριξης εφαρμοσμένου λογισμικού.


2005: H "ΛΥΣΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ" αποκτά για τις πωλήσεις και για τις υπηρεσίες της το πιστοποιητικό ISO 9001. Καθορίζονται με σαφήνεια οι διαδικασίες λειτουργίας της, διαχωρίζονται τα τμήματα λειτουργίας, αποκτά οργανόγραμμα κλπ.


 2009: H "ΛΥΣΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ" με την βοήθεια επιδοτούμενου προγράμματος μεταφέρει τα τμ. πωλήσεων λιανικής, πωλήσεων χονδρικής, λογιστήριο, τμ. υποστήριξης εφαρμοσμένου λογισμικού και γρ. διοίκησης σε νέες εγκαταστάσεις . Τα τμήματα της εταιρείας διακρίνονται πλέον με σαφήνεια - το τμ. πωλήσεων λιανικής είναι στο ισόγειο και τα υπόλοιπα τμ. σε όροφο - ενώ παράλληλα δημιουργούνται χώροι που δεν υπήρχαν μέχρι τώρα, όπως ο χώρος παρουσιάσεων, εκπαιδεύσεων και συναντήσεων (presentation, education & meeting room), ο χώρος ζωντανής επίδειξης εξοπλισμού (demo room) κλπ.  Οι εργαζόμενοι όλων των τμημάτων φθάνουν πλεόν τους 16.


 2009: H "ΛΥΣΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ" συμφωνεί με την προμηθεύτρια εταιρεία INFOQUEST στην δημιουργία της φυσικής παρουσίας του ηλεκτρονικού καταστήματος U (www.you.gr) σε μια προσπάθεια προσφοράς ακόμη περισσότερων επιλογών στους πελάτες της.


2010: Η μεταφορά του τμ. υποστήριξης υλικού και συστημικού λογισμικού (hardware & system software support dpt.)  σε νέες εγκαταστάσεις 200 m2 είναι γεγονός. Σε ένα υπερσύγχρονο περιβάλλον μεταφέρθηκε το τμ. υποστήριξης προσφέροντας άριστες συνθήκες εργασίας στους εργαζόμενους, και φυσικά καλύτερη εξυπηρέτηση στους πελάτες. Το νέο ιδιόκτητο κτίριο διαθέτει ακόμη πωλητήριο αναλωσίμων και αξεσουάρ Η/Υ, αποθήκη, χώρο παλαιού αρχείου, και απομονωμένο κλιματιζόμενο Computer Room. Με την μεταφορά αυτή ολοκληρώνεται ένα πολύχρονο φιλόδοξο σχέδιο της εταιρείας μας για βελτίωση όλων των υφιστάμενων εγκαταστάσεών της και αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων χώρων της.


2013: Προμήθεια μέσω επιδοτούμενου προγράμματος κεντρικού μηχανογραφικού εξοπλισμού υψηλότατων προσδιαγραφών απόδοσης και ασφάλειας με απώτερο σκοπό την υποστήριξη νέου ολοκληρωμένου λογισμικού οικονομικής διαχείρισης και λογισμικού CRM.


2014: To 2014 εταιρεία μας εγκαθιστά, παραμετροποιεί και προσαρμόζει το ολοκληρωμένο λογισμικό εμπορικής και οικονομικής διαχείρισης (ERP) και λογισμικό διαχείρισης πελατειακών σχέσεων (CRM), SingularLogic Galaxy Enterprise Suite. H "ΛΥΣΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ" αποκτά σταδιακά εξαιρετικές δυνατότητες διαχείρισης σε όλα τα επίπεδα,  αυτοματοποιώντας μια - μια όλες τις διαδικασίες της.


2015: Η εταιρεία μας υιοθετεί το Galaxy Hospitality Suite στη θέση του Singular Hospitality System και το εγκαθιστά την ίδια χρονιά σε πέντε μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες.


2018: Κάνοντας εκτεταμένη χρήση του Galaxy CRM για την δραστηριότητα των τεχνικών μας,  η εταιρεία μας  αναθέτει στην DSP την παραγωγή App,  όπου κάθε τεχνικός θα μπορεί στο κινητό του να καταχωρεί τις ενέργειές του κατά την παροχή υπηρεσίας είτε εντός είτε  στην έδρα του πελάτη. Επιπλέον με την ολοκλήρωση της ενέργειας του τεχνικού,  ενημερωτικό email αποστέλλεται αυτόματα στον πελάτη με όλα τα στοιχεία της κλήσης - αντί του χειρόγραφου Δ.Τ.Ε. — μειώνοντας στο ελάχιστο τη γραφειοκρατεία.