Όλα σε ένα HOT-SPOT Gateway ZyXEL Ζyair Ν-4100 

Το ZyXEL Ζyair Ν-4100 είναι όλα σε μια πύλη HOT-SPOT που παρέχει την ασφαλή πρόσβαση Διαδικτύου, όπως ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης επιθυμεί. Παρέχει την παρακολούθηση μέσω έκδοσης εισητηρίου προσβασης,  σε όλους τους ενσυρμάτως ή ασυρμάτως συνδεδεμένους πελάτες, ενώ υποστηρίζει  μέχρι 100 ταυτόχρονους χρήστες. Το ZyXEL Zyair N-4100 συνεργάζεται με τον SP300E εκτυπωτή εισητηρίων πρόσβασης.  Ο πελάτης πατά το κουμπί στον SP300E ο οποίος παράγει αυτόματα και εκτυπώνει τον λογαρισμό χρήστη, τον κωδικό πρόσβασης, και τον προ-διαμορφωμένο χρόνο για τις ώρες πρόσβασης Διαδικτύου. Όλες οι λειτουργίες που απαιτούνται για την υπηρεσία HOT-SPOT περιλαμβάνονται στο ZyXEL Zyair N-4100.

 

 

OPERATION DIAGRAM

 

Πλεονεκτήματα:

Πολύ εύκολο και απλό στη χρήση: ο πελάτης μπαίνει στο ιντερνέτ εισάγοντας απλώς τον κωδικό του στη σελίδα που αυτόματα εμφανίζεται.
Ασφάλεια πελατών: Η χρήση του ιντερνέτ γίνεται μέσω ασφαλούς σύνδεσης, ελαχιστοποιώντας τον κίνδυνο υποκλοπών κτλ… Ακόμη υπάρχει δυνατότητα απαγόρευσης πρόσβασης σε ανεπιθύμητες  ιστοσελίδες.
Διαχωρισμός δικτυού: πολλές φόρες, δεν είναι δυνατόν οι πελάτες να χρησιμοποιούν ξεχωριστή σύνδεση internet, έτσι μοιράζονται την σύνδεση με το προσωπικό του ξενοδοχείου με αποτέλεσμα, οι υπολογιστές των πελατών και οι υπολογιστές του ξενοδοχείου να συνυπάρχουν σε ένα ενιαίο δίκτυο. ( server ξενοδοχειακού,  Η/Υ κρατήσεων, προσωπικός Η/Υ του manager, κ.α.) Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να δημιουργούντα πολλά προβλήματα είτε θελημένα (hackers) είτε όχι (viruses). Να σημειώσουμε ότι τα τελευταία χρόνια, το φαινόμενο αυτό γίνεται όλο και εντονότερο.
Εισιτήριο προπληρωμένου χρόνου: το σύστημα αυτό, επιτρέπει στους πελάτες να χρησιμοποιούν το internet, όση ώρα (σε σύνολο) έχουν προπληρώσει αγοράζοντας το εισιτήριο από τη reception. Έτσι, οι πελάτες δεν μπορούν αν χρησιμοποιήσουν αλόγιστα το internet, αλλά ούτε και όσοι δεν είναι πελάτες (π.χ. γείτονες, περαστικοί) να χρησιμοποιούν το internet του ξενοδοχείου χωρίς άδεια. Επίσης να σημειώσουμε ότι τα εισιτήρια αυτά, ο ιδιοκτήτης μπορεί να τα πουλήσει είτε να τα δώσει δωρεάν (π.χ. σε VIP users)
Δυνατότητα υποστήριξης μεγάλου αριθμού φορητών συσκευών (Laptops, netbooks, κινητά τηλέφωνα, κ.α.)
Υπάρχει δυνατότητα εμφάνισης μηνυμάτων και ενημερώσεων (με την χρήση ανακατεύθυνσης σε άλλο site)  π.χ. «σήμερα θα γίνει party στη πισίνα από της 17:00 – 20:00»
Πολύ φτηνά αναλώσιμα: ο εκτυπωτής είναι θερμικός και δεν χρειάζεται μελάνι, μόνο χαρτί θερμικό σαν αυτό που χρησιμοποιούν οι ταμειακές
Ισοκατανομή σύνδεσης: όλοι οι πελάτες έχουν ίσης ταχύτητας internet, έτσι, αποφεύγονται τα προβλήματα κατάχρησης. Δηλ, χωρίς το σύστημα αυτό, κάποιος πελάτης που κατεβάζει κάποιο μεγάλου όγκου αρχείο, “τραβά” όλη την ταχύτητα και έτσι οι υπόλοιποι πελάτες (ή και οι υπολογιστές του ξενοδοχείου) δεν έχουν καθόλου internet ή έχουν πολύ χαμηλή ταχύτητα.
Εύκολη και φθηνή συντήρηση αφού δεν υπάρχουν κινητά μέρη. 

Για μεγαλύτερες απαιτήσεις υπάρχει το Zyxel VSG 1200 με αναβαθμισμένα χαρακτηριστικά.

Zyxel VSG 1200Zyxel SP300E