Χρονιές Σταθμοί
1984

Τα πρώτα καταστήματα Πληροφορικής κάνουν την εμφάνισή τους στην πόλη της Πάτρας. Δημιουργείται στους φοιτητές τότε Γιώργο και Νίκο Θεοδωρίτση το όραμα δημιουργίας αντίστοιχου καταστήματος στην Ζάκυνθο.

1989

Έναρξη λειτουργίας σε κατάστημα 50 m2 στην οδό Α. Λαζάρου 30 από τον Νίκο και Γιώργο Θεοδωρίτση. Λειτουργία μόνο τα απογεύματα. Ο χώρος Service καταλαμβάνει έκταση 16 m2. Εργαζόμενοι τεχνικοί δεν υπάρχουν. Τίτλος στην ταμπέλα του καταστήματος “ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ – ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ”. Από τότε προσανατολισμός στις επιχειρήσεις…

1990

Λειτουργία καταστήματος πρωί – απόγευμα, κατόπιν παραιτήσεων από τις πρωινές εργασίες τους του Νίκου και  Γιώργου Θεοδωρίτση.  Το 1991 και το 1992 προσλαμβάνονται οι πρώτοι εργαζόμενοι.

1995

Η έδρα της επιχείρησης μεταφέρεται σε ιδιόκτητο κτίριο 150 m2 εκτός πόλεως. Το Service καταλαμβάνει 40 m2. Η μεταφορά δίνει νέα δυναμική στην επιχείρηση, ενώ εξυπηρετεί καλύτερα το πελατολόγιό της.

2000

Η “ΛΥΣΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ” γίνεται Singular Bussiness Center (SBC), εκπληρώνοντας όλες τις προϋποθέσεις που απαιτούνται σε οργανωτικές δομές. Ο αριθμός των εργαζομένων πολλαπλασιάζεται.

2001

Δημιουργείται σε κοντινή απόσταση υποκατάστημα της εταιρείας 90 m2 που φιλοξενεί το τμ. Service. Το τμ. αυτό ήδη αριθμεί 4 τεχνικούς και 1 διοικητική υπάλληλο ως γραμματεία.Τον χώρο που κατελάμβανε το Service καταλαμβάνει τώρα το τμήμα υποστήριξης λογισμικού για επιχειρήσεις (support).

2005

H “ΛΥΣΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ” αποκτά για τις πωλήσεις και για τις υπηρεσίες της το πιστοποιητικό ISO 9001. Καθορίζονται με σαφήνεια οι διαδικασίες λειτουργίας της, διαχωρίζονται τα τμήματα λειτουργίας, αποκτά οργανόγραμμα κλπ.

2009

H “ΛΥΣΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ” με την βοήθεια επιδοτούμενου προγράμματος μεταφέρει τα τμ. πωλήσεων λιανικής, πωλήσεων χονδρικής, λογιστήριο, τμ. υποστήριξης εφαρμοσμένου λογισμικού και γρ. διοίκησης σε νέες εγκαταστάσεις . Τα τμήματα της εταιρείας διακρίνονται πλέον με σαφήνεια – το τμ. πωλήσεων λιανικής είναι στο ισόγειο και τα υπόλοιπα τμ. σε όροφο – ενώ παράλληλα δημιουργούνται χώροι που δεν υπήρχαν μέχρι τώρα, όπως ο χώρος παρουσιάσεων, εκπαιδεύσεων και συναντήσεων (presentation, education & meeting room), ο χώρος ζωντανής επίδειξης εξοπλισμού (demo room) κλπ.  Οι εργαζόμενοι όλων των τμημάτων φθάνουν πλέον τους 16.

2009

H “ΛΥΣΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ” συμφωνεί με την προμηθεύτρια εταιρεία INFOQUEST στην δημιουργία της φυσικής παρουσίας του ηλεκτρονικού καταστήματος U (www.you.gr) σε μια προσπάθεια προσφοράς ακόμη περισσότερων επιλογών στους πελάτες της.

2010

Η μεταφορά του τμ. υποστήριξης υλικού και συστημικού λογισμικού (hardware & system software support dpt.)  σε νέες εγκαταστάσεις 200 m2 είναι γεγονός. Σε ένα υπερσύγχρονο περιβάλλον μεταφέρθηκε το τμ. υποστήριξης προσφέροντας άριστες συνθήκες εργασίας στους εργαζόμενους, και φυσικά καλύτερη εξυπηρέτηση στους πελάτες. Το νέο ιδιόκτητο κτίριο διαθέτει ακόμη πωλητήριο αναλωσίμων και αξεσουάρ Η/Υ, αποθήκη, χώρο παλαιού αρχείου, και απομονωμένο κλιματιζόμενο Computer Room. Με την μεταφορά αυτή ολοκληρώνεται ένα πολύχρονο φιλόδοξο σχέδιο της εταιρείας μας για βελτίωση όλων των υφιστάμενων εγκαταστάσεών της και αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων χώρων της.

2013

Προμήθεια μέσω επιδοτούμενου προγράμματος κεντρικού μηχανογραφικού εξοπλισμού υψηλότατων προσδιαγραφών απόδοσης και ασφάλειας με απώτερο σκοπό την υποστήριξη νέου ολοκληρωμένου λογισμικού οικονομικής διαχείρισης και λογισμικού CRM.

2014

To 2014 εταιρεία μας εγκαθιστά, παραμετροποιεί και προσαρμόζει το ολοκληρωμένο λογισμικό εμπορικής και οικονομικής διαχείρισης (ERP) και λογισμικό διαχείρισης πελατειακών σχέσεων (CRM), SingularLogic Galaxy Enterprise Suite. H “ΛΥΣΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ” αποκτά σταδιακά εξαιρετικές δυνατότητες διαχείρισης σε όλα τα επίπεδα,  αυτοματοποιώντας μια – μια όλες τις διαδικασίες της.

2015

Η εταιρεία μας υιοθετεί το Galaxy Hospitality Suite στη θέση του Singular Hospitality System και το εγκαθιστά την ίδια χρονιά σε πέντε μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες. Από κει και πέρα αρχίζει μια πορεία έντονης δραστηριοποίησης στο νέο προϊόν,  που μέσα στα επόμενα χρόνια αναμένεται να κυριαρχήσει στην αγορά.

2018

Κάνοντας εκτεταμένη χρήση του Galaxy CRM για την δραστηριότητα των τεχνικών μας,  η εταιρεία μας  αναθέτει στην DSP την παραγωγή App,  όπου κάθε τεχνικός θα μπορεί στο κινητό του να καταχωρεί τις ενέργειές του κατά την παροχή υπηρεσίας είτε εντός είτε  στην έδρα του πελάτη. Επιπλέον με την ολοκλήρωση της ενέργειας του τεχνικού,  ενημερωτικό email αποστέλλεται αυτόματα στον πελάτη με όλα τα στοιχεία της κλήσης – αντί του χειρόγραφου Δ.Τ.Ε. — μειώνοντας στο ελάχιστο τη γραφειοκρατεία.

2020

Εν μέσω της πανδημικής κρίσης η εταιρείας μας δεν μένει άπρακτη. Στον χρόνο που διατίθεται, ερευνά και βελτιώνει τα προϊόντα που αντιπροσωπεύει και παράγει πλούσιες εφαρμογές που εγκαθιστά στους πελάτες της με τη βοήθεια του τμήματος ανάπτυξης της SingularLogic. Συγκεκριμένα για το Galaxy εφαρμόζει το Interface με τη το TUI Destimo και TUI Jill, το Interface  με την πλατφόρμα Exclusivi, το Interface  με την πλατφόρμα Lybra Tech, το Interface  με την πλατφόρμα Easy CheckIn, το νέο Interface  με την πλατφόρμα Web Hotelier / Primal Res, δημιουργεί Dashboard και ειδικές εκτυπώσεις, εγκαθιστά Galaxy RF και Galaxy SFA και Web Act, εφαρμόζει το Galaxy CRM  σε επιχειρήσεις. Με όλα τα παραπάνω οι επιχειρήσεις αποκτούν λειτουργικότητα, ταχύτητα, αυτοματοποίηση, απλοποίηση των διαδικασιών τους.

2021

Στις 11/1/2021 η EpsilonNet  — έντονα αναπτυσσόμενη εταιρεία επιχειρηματικού λογισμικού – με την Space Hellasς, εξαγοράζουν τη SingularLogic ως μεγαλύτερη από μια σειρά εξαγορών που είχαν ξεκινήσει  ήδη από το 2019. Η EpsilonNet μετά την εξαγορά γίνεται ηγέτιδα εταιρεία του χώρου της εφαρμοσμένης πληροφορικής για επιχειρήσεις και δημιουργεί μια νέα εταιρεία την Epsilon SingularLogic ως συνέχεια της SingularLogic για την διανομή των προϊόντων της. Μια πληθώρα νέων προϊόντων περιλαμβάνονται πλέον στο «οπλοστάσιο» της εταιρείας μας,  προσφέροντας περισσότερες επιλογές στους πελάτες μας. H “ΛΥΣΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ” αγκαλιάζει τη νέα συνεργασία, εκπαιδεύεται , πιστοποιείται και ξεκινά την εγκατάσταση των προϊόντων και  της EpsilonNet.

2023

Ο ψηφιακός μετασχηματισμός των επιχειρήσεων καθίσταται υποχρεωτικός από το κράτος, ενώ ενισχύεται με κεφάλαια του Ταμείου Ανάκαμψης από την Ε.Ε. Αποτέλεσμα αυτού είναι μια άνευ προηγουμένου παραγωγή σύγχρονου επιχειρηματικού λογισμικού σε Cloud περιβάλλον και η γενική μηχανογράφηση όλων ανεξαιρέτως των επιχειρήσεων. Η ΛΥΣΗ Πληροφορική συμμετέχει ενεργά στις διαδικασίες και αυξάνει ιδιαίτερα την εγκατεστημένη βάση της. Ο ψηφιακός μετασχηματισμός αποτελεί την μεγαλύτερη αλλαγή προς την αυτοματοποίηση των επιχειρήσεων μέχρι σήμερα.